"Olen Petra Lönnqvist, luovaan muotokuvaukseen sekä hevosvalokuvaukseen erikoistunut ammattivalokuvaaja. Minulla on monen vuoden kokemus sekä ihmisten että hevosten valokuvaamisesta ja kamerani edessä onkin kerennyt vierailemaan jo useita tuhansia ihmisiä ja hevosia. Erityisosaamiseni on luoda vahvoja ja esteettisiä muotokuvia ihan jokaisesta, iästä tai ulkonäöstä riippumatta. 

Oma innostukseni valokuvaukseen sai alkunsa pikkutyttönä ratsastusleireillä ja jo niistä ajoista lähtien sekä hevoset että valokuvaus ovat olleet iso osa elämääni. Hevosia valokuvatessa onkin tärkeää osata lukea niiden elekieltä ja ymmärtää niiden käyttäytymistä, jokainen hevonen käyttäytyy erilailla kuvaustilanteessa, aivan kuten ihmisetkin. 

Mielestäni hevonen on ehdottomasti yksi kuvauksellisimmista eläimistä maailmassa, ja nautin niiden kuvaamisesta suuresti. Hevosvalokuvauksessa on paljon ihan omanlaisia haasteitaan, mutta se on myös erittäin palkitsevaa. 

Lempihetkiäni työssäni valokuvaajana ovat niitä kun saan epävarman ja ujon kuvattavan rentoutumaan ja heittäytymään kuvaustilanteeseen. On mahtavaa kun entinen kamerakammoinen innoissaan ja lumoutuneena katselee kuviaan, eikä malta odottaa uutta kuvausta. Jokaisella on oikeus tuntea itsensä kauniiksi ja uskon siihen että laadukkailla valokuvilla voi löytää ihan uutta itsevarmuutta.

Vapaa-ajallani harrastan ratsastusta ja minulla on oma islanninhevostamma Hríma frá Austurkoti. Minulla on myös villakoira Olga jonka kanssa harrastan lenkkeilyä, metsäretkiä sekä satunnaisesti agilityä.

Hevoskuvausten lisäksi teen myös henkilökuvauksia eri tarkoituksiin, yrityskuvauksia ja tapahtumakuvauksia. Muihin kuviini voit tutustua osoitteessa www.petralonnqvist.net.

Tervetuloa kamerani eteen!"